Tertúlia sobre els límits de la identitat personal a la Biblioteca d’Igualada

Targetó_clubsOn són els límits de la identitat personal? Com estableix cadascú el seu propi relat vital? Aquest serà el tema de la tertúlia que tindrà lloc el dijous, 25 de febrer, a les 7 de la tarda a la Biblioteca Central d’Igualada, amb l’escriptor Àlvar Caixal i la psicòloga especialista en emocions Núria Vendrell. Caixal és l’autor de Les llavors del silenci (premi Sant Joan 2013), una novel·la que es vertebra a partir de dues històries familiars marcades per la guerra i que reflexiona sobre la identitat, la culpa i el sentit íntim de tot allò que es deixa enrere.

Aquest acte s’emmarca dins el cicle de conferències «Avui també és Sant Joan. La literatura eina de valors», que promou la Fundació Antigues Caixes Catalanes i el Grup BBVA amb un cicle de conferències a diverses biblioteques públiques catalanes. Així, escriptors premiats i experts prenen de referència cada una de les obres guardonades en els darrers sis anys per tractar valors i emocions universals. L’argument de cada un dels llibres gira al voltant d’uns valors concrets. A partir del fil argumental de l’obra i dels valors que hi apareixen, l’autor i la psicòloga fan una aproximació combinant l’explicació objectiva que aporta l’expert amb l’opinió de l’autor que ha creat la ficció. D’aquesta manera, la literatura esdevé un vehicle de transmissió de valors i coneixements. Jordi Coca, Ada Castells, Joan Barril i Baltasar Porcel són alguns dels autors que han rebut el premi Sant Joan de novel·la.

La tertúlia del dijous 25 de febrer és oberta a tothom i, d’una manera especial, als membres dels diversos clubs de lectura de la Biblioteca que han llegit la novel·la. Les persones interessades en llegir la novel·la poden demanar un exemplar en préstec a la Biblioteca.

Otros artículos

Sé el primero en comentar

Dejar una contestacion

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*