Obama, Primer president 3.0

Saül Gordillo, director de l’Agència Catalana de Notícies, Vícent Partal, director de Vilaweb i Àlex Terés van parlar ahir en la 6ª Setmana de la Comunicació de la UDL del present i del futur del periodista audiovisual. — Saül Gordillo: “Des del punt de vista d’una Agència, si no és immediat no és de qualitat”. — Vicent Partal: “Els mitjans tradicionals estan morint”. — Àlex Terés: “Obama, primer candidat 3.0 de la història”.

Saül Gordillo, director de l’Agència Catalana de Notícies va puntualitzar que una agència ha de ser immediata i de qualitat per ser competitiva. L’ACN és una de les primeres agències de notícies digitals a Europa. L’agència aposta clarament pel concepte de periodista multimèdia per la seva rapidesa, fàcil distribució amb periodistes polivalents. També Saül Gordillo aposta per una xarxa descentralitzada de redactors que «reforça la informació de proximitat». A més, el director de l’ACN va destacar la crisi que viuen els mitjans de comunicació, molt abans de la crisi econòmica, enfront Internet. Finalment, va destacar que una de les funcions principals de l»ACN, és cobrir aquells territoris que a l»empresa privada no els interessa, especialment locals i comarcals.

Vicent Partal, director de Vilaweb, va afirmar que els mitjans han de viure una reconversió ja que les noves tecnologies i Internet han desenvolupat un nou format periodístic. Partal critica el paper imprès perquè no assegura la qualitat, depenent d’altres factors. El director de Vilaweb va explicar que Internet té la gramàtica pròpia i és un lloc on «tothom pot publicar. «En Internet els periodistes no som intermediaris, sinó que dirigim el trànsit, presentant la realitat al lector». Finalment, Partal va criticar que els mitjans tradicionals estan ficats en un cercle de poder que continuen dibuixant la realitat a la seva manera fent intents desesperats per sobreviure, com per exemple la TDT, la qual és l»últim intent de sostenir un sistema que no funciona.

Àlex Terès, professor de la Universitat de Lleida i col·laborador amb la campanya de Barack Obama, no va poder assistir a la xerrada físicament, deixant un vídeo explicatiu de la seva experiència als Estats Units. En el vídeo assegura que un dels grans factors que han ajudat a Obama a guanyar les eleccions han estat saber interpretar les noves tecnologies, posant la informació a l’abast de tothom i que tothom pugui contestar-la. Obama, afirma, «és un candidat 3.0 que ha desplegat 200 persones atentes a les noves Tecnologies». Explica que la comunicació 3.0 té l»objectiu de considerar a l»usuari com actor actiu, el qual pot programa actes, fer enquestes, gestionar informació, és a dir, que hi hagi comunicació en totes les direccions.

Otros artículos

Sé el primero en comentar

Dejar una contestacion

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*