Mònica Terribas i el Periodisme

Mònica Terribas, directora de TV3, va inaugurar ahir a la sala Víctor Siurana la 6a Setmana de la Comunicació de la Universitat de Lleida amb la conferència «La comunicació i el periodisme audiovisual».

La directora de TV3 considera que un bon periodista ha de tenir esperit d’autocrítica, ser objectiu sense influir-li els condicionats interns, evitar l’autocensura i la ignorància.

Terribas denuncia com els periodistes d’avui en dia no trepitgen la realitat, ja que tota la informació arriba a través de les agències, perdent les fonts de primera mà i el contacte directe amb la realitat social. També critica la simplificació de les notícies, ja que prima la immediatesa en lloc del rigor periodístic. A més, incideix en la importància de saber distingir entre realitat i entreteniment, i opinió d’informació.

Al torn de preguntes, Mònica analitza la fràgil situació en que es troba la llengua catalana. Creu que hi ha una pèrdua de consciència lingüística a la societat i també entre els professionals de TV3 que cal millorar. Mònica Terribas es mostra defensora del Consell Audiovisual de Catalunya per tal de posar ordre a la televisió on l’autoregulació televisiva no funciona. També va respondre a preguntes sobre el control d’audiències, la guerra del futbol i de la futura implantació de la TDT a Catalunya.

L’acte va estar presidit pel rector de la Universitat de Lleida, Joan Viñas. També van intervenir el coordinador de la Setmana, Jaume Cabré; el president del Consell Social de la UdL, Josep Varela; l’alcalde de Lleida, Àngel Ros; el vicepresident tercer de la diputació de Lleida i vicepresident de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, Gabriel Pena i el delegat del govern de la Generalitat a Lleida, Miquel Pueyo.

Otros artículos

Sé el primero en comentar

Dejar una contestacion

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*