El Teatre de l’Aurora inicia la Temporada 2011-2012

La temporada s’iniciarà amb estrenes i espectacles internacionals. Fins desembre es representaran 9 espectacles reconeguts i de qualitat, mantenint una programació heterogènia per arribar a tots els públics.

El Teatre de l’Aurora viurà enguany una temporada molt especial, ja que aquest 2011-2012 celebrarà 15 anys com a sala independent amb programació estable de teatre professional. La cartellera d’aquesta Tardor estarà, com sempre, presidida per la qualitat i la varietat dels muntatges. Alguns d’ells es podran veure en estrena, mentre que d’altres són produccions de companyies procedents d’arreu de l’Estat –que actuen a través del Circuito de la Red de Teatros Alternativos– o de l’estranger, com França i Bèlgica, arribades de la mà del Festival Internacional El més petit de tots. Entre setembre i desembre es representaran 9 espectacles amb un total de 20 funcions.

El teatre celebrarà la pujada del teló amb una festa organitzada conjuntament amb l’Associació d’Espectadors del Teatre de l’Aurora. La sala anima a tothom a participar-hi per conèixer de prop la programació i passar una molt bona estona. La festa serà gratuïta i tindrà lloc a l’entrada del teatre el divendres 16 de setembre, a les 20:30 del vespre, una hora i mitja abans de la primera funció de Mejorcita de lo mío de La Escapista Teatro que donarà el tret de sortida de la Programació de Tardor i la nova temporada teatral.


El director del Teatre de l’Aurora, Òscar Balcells, ha dit en roda de premsa que la sala afronta la nova temporada “amb molta il·lusió, ja que 15 anys constaten el suport del públic durant tot aquest temps”. Assegura que “ sense els espectadors, mantenir aquesta iniciativa privada i sense ànim de lucre no seria possible”. Pel que fa a la programació, Balcells ha assegurat que els igualadins i anoiencs hi trobaran “la nostra aposta per la qualitat i professionalitat dels espectacles que ens ha permès arribar a on som”.

La programació: espectacle per espectacle

_ La reedició d’un èxit

Després de l’èxit de les sis funcions anteriors amb què va omplir la sala i de la petició dels espectadors, el Teatre de l’Aurora torna a programar Mejorcita de lo mío, un emotiu recorregut per aquells moments de la vida que deixen marques i per aquelles preguntes que no han obtingut resposta. És l’espectacle que obre la temporada i es representarà el 16, 17 i 18 de setembre.

_ Estrenes

Després del premiat Don Juan. Memòria amarga de mi, Miquel Gallardo sorprèn amb Diagnòstic: Hamlet, un nou espectacle de titelles de mida humana protagonitzat per un jove que, tancat en un armari d’un hospital psiquiàtric, intenta resoldre el seu gran dubte “ser o no ser” amb personatges nascuts de la seva imaginació. S’estrenarà els dies 7, 8 i 9 d’octubre.

El següent cap de setmana, els dies 21, 22 i 23 d’octubre, serà el torn de Farrés brothers i cia i Amants de Lulú. La companyia de teatre i la formació musical igualadines s’uneixen per presentar Equilibristes, un muntatge per adults que demostra com “tot penja d’un fil”.

_ Coproduccions

La Programació de Tardor es clourà amb l’estrena d’una coproducció del Teatre de l’Aurora: Més enllà de la foscor de Taaroa Teatre (16, 17 i 18 de desembre). Un espectacle per públic adult que es nodreix de quatre històries que giren al voltant de la foscor. L’han escrit quatre dramaturgs emergents i el dirigeix Joan Arqué, tots ells formats a l’Institut del Teatre de Barcelona. L’obra s’estrenarà a Igualada i posteriorment farà gira per Catalunya.

_ Circuito de la Red de Teatros Alternativos

Un any més, el teatre igualadí teixeix llaços amb el Circuito de la Red de Teatros Alternativos, que permet veure el teatre que es fa fora de Catalunya gràcies a la gira d’una selecció d’espectacles per les 38 sales alternatives associades d’arreu de l’Estat. Aquest any el Circuito oferirà el multipremiat muntatge de dansa-teatre Días pasan cosas dels sevillans Guillermo Weickert Cía. de Danza que fa palès la importància del present i que les coses passen un dia qualsevol, i Persona-l dels valencians Teatro de lo inestable, un espectacle entre el teatre i el documental que gira al voltant del gènere, la identitat i la sexualitat. El primer es veurà els dies 12 i 13 de novembre i, el segon, del 18 al 20 de novembre.

_ Festival Internacional El més petit de tots

El Teatre de l’Aurora torna a programar dos dels espectacles del Festival Internacional El més petit de tots de Sabadell amb propostes pensades per estimular els sentits i apropar l’experiència de les arts escèniques a infants de pocs mesos fins a 5 anys. Dissabte 26 de novembre, la prestigiosa companyia francesa Carré Blanc presentarà Chiffonnade, una coreografia sense text que crea nous móns a través de teles i, diumenge 27, la companyia basca Teatro Paraíso presentarà Kalidoscopio, una producció sense text realitzada en col·laboració amb Théâtre de la Guimbarde de Bèlgica que uneix teatre, imatges i infància.

_ Contes a Les Golfes

Finalment, la sala independent reedita la cita trimestral amb els Contes a Les Golfes el dijous 17 de novembre amb una sessió de contes per adults a càrrec de l’actriu i narradora tousenca Mònica Torra. Si en el seu darrer espectacle va servir-se de boleros per explicar relats d’amor i desamor, en aquest utilitzarà cuplets. L’acompanyarà al piano la vecianenca Neus Peris.

_ En abonament

El Teatre de l’Aurora, amb la col·laboració de l’Institut Municipal de Cultura (IMC) d’Igualada, ofereix Diagnòstic: Hamlet, Días pasan cosas i Personal en abonament. Aquests espectacles, i d’altres seleccionats de la programació del Teatre Municipal l’Ateneu, integren l’oferta “4 obres per 44 €” que es pot formalitzar a les taquilles de l’Ateneu o bé al telèfon 629 37 62 61. Actualment, el Teatre de l’Aurora compta amb el patrocini de les empreses Grup Carles i Ultramagic, a més de la col·laboració de diverses empreses, entitats i mitjans de comunicació de la comarca i el suport de les administracions.

+ info a www.teatreaurora.cat

Otros artículos

Sé el primero en comentar

Dejar una contestacion

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*