Visita meteorològica guiada a l’Observatori de Pujalt

Els dimarts dies 2 i 9 d’agost entre les 10h i les 12h es portarà a terme una “Visita meteorològica guiada” a l’Observatori de Pujalt.

Es mostraran els diferents aparells de mesura que disposa l’Observatori, s’explicarà el funcionament del dia a dia de l’Observatori i es portaran a terme experiments meteorològics. Si els núvols ho permeten també es mirarà d’observar les taques solars del dia en qüestió. En acabar us recordem que us podeu refrescar a la piscina municipal que hi ha a Pujalt just al costat de l’Observatori.

El cost de la visita és de 4€ per persona. El cost de la visita no inclou l’entrada a la piscina. Per reservar plaça cal trucar al mòbil 620 136 720.

Per altra banda, el 12 d’agost l’Observatori tornarà a obrir les portes per tal d’observar la pluja d’estels més famosa de l’any: “Les Perseides o Llàgrimes de Sant Llorenç”.

A partir de les 22:30h l’Observatori obrirà les portes. Primer es donaran conceptes bàsics d’astronomia a l’interior explicant el perquè cada estiu es produeix el fenomen de la pluja d’estels. Una vegada acabada l’explicació es sortirà al jardí de l’Observatori per tal d’observar a ull nu els estels fugaços.

Es recomana portar roba per abrigar-se, alguna màrfega o tovallola per estirar-se o cadira, uns prismàtics i ganes d’observar el cel. A llarg de la nit també hi haurà algun telescopi de l’Agrupació Astronòmica de l’Anoia, AstroAnoia, a partir del qual es podrà observar altres coses del cel.

L’observació és oberta a tothom de forma gratuïta, però, cal confirmar l’assistència trucant al 620 136 720.

+ info a: www.observatoridepujalt.cat

Otros artículos

Sé el primero en comentar

Dejar una contestacion

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*