Un error humà podria ser la causa de l’explosió de 2.000 litres d’aigua oxigenada a Igualada

Última Hora sobre l’explosió a Igualada.

Informació extreta íntegrament del web de notícies de TV3: 3cat24.cat.

Un error humà podria ser la causa de l’explosió d’una bombona de 2.000 litres d’aigua oxigenada en una nau industrial d’Igualada, a l’Anoia. La deflagració no ha causat ferits, però s’ha hagut d’evacuar els nens de dos casals d’estiu de la zona per precaució. La deflagaració ha ensorrat el sostre de la nau i ha obligat a activar en fase d’alerta el pla d’emergència exterior del sector químic de Catalunya (Plaseqcat).

L’explosió al dipòsit d’aigua oxigenada d’una indústria d’Igualada podria haver-se produït per un error humà. L’accident ha tingut lloc passades les vuit d’aquest matí quan el dipòsit d’aigua oxigenada ha entrat en contacte amb potassa. L’explosió es va registrar a la instal·lació industrial Comercial Godó, SL d’Igualada, situada al número 13 del carrer França, segons han informat avui els Bombers de la Generalitat.

El dipòsit, que contenia 2.000 litres d’aigua oxigenada, ha explotat i ha provocat que es desprengués parcialment el sostre de la nau, entre altres desperfectes. Vuit dotacions dels Bombers de la Generalitat s’han desplaçat al lloc de l’accident, que ha obligat a activar la fase d’alerta del Plaseqcat a les 08.50 hores.

Actualització (17 h): info extreta d’anoiadiari.cat

L’incident hauria ocorregut quan un operari hauria fet entrar en contacte potassa amb l’aigua oxigenada del dipòsit, provocant l’explosió com a reacció química, i les greus destrosses sobre la nau de l’empresa Comercial Godó i els seus voltants.

No obstant, els Mossos d’Esquadra expliquen que, un cop descartada la voluntat per provocar l’explosió, la investigació continua ara per aclarir si l’accident ha estat fruit d’una negligència humana o bé ha estat fortuït.

Els carrers colindants a l’empresa, que s’havien tallat al trànsit a causa de l’explosió, també s’han reobert al trànsit a primera hora d’aquesta tarda, si bé, com ha informat el tinent d’alcalde d’Igualada, Jordi Riba, es manté un perímetre de seguretat per analitzar i sanejar l’estructura de la nau afectada.

Otros artículos

Sé el primero en comentar

Dejar una contestacion

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*