Divinas presenta Piano Tour! al Teatre de l’Aurora

Durant la Festa Major d’Igualada, el Teatre de l’Aurora viatja a l’època daurada del swing amb Piano Tour!, un espectacle musical que viatja amb humor pel millor swing de la història.

El seductor trio vocal femení Divinas transportarà el públic per Europa i els Estats Units, a mitjans dels anys 50, amb un concert teatralitzat que evocarà la música, el glamour i les coreografies d’aquell temps.

Carla Móra, Irene Ruiz i Marta Móra (Sofia, Nicole i Lulú) es van posar els guants llargs el 2007 i des d’aleshores treballen per ressuscitar la personalitat musical de referents com les Andrews Sisters que, juntament amb altres trios vocals femenins i les grans estrelles del cinema, els han servit d’inspiració. La companyia fon les seves veus en un únic so i dota els espectacles amb tocs d’humor i amb una acurada posada en escena que mira al passat per recrear la caracterització i ambientació del moment. “Fem molt de show. Escenifiquem les cançons, ballem, fem molta broma i, com que el públic en general no entén del tot l’anglès, introduïm els temes amb una petita explicació i així els ubiquem”, explica Irene Ruiz.

Com en els seus muntatges anteriors, Chocolat! i Sing! Sing! Sing!, la seducció –o, més ben dit, la retroseducció– és un element sempre present en les seves actuacions, com comenta la mateixa actriu i cantant: “Ens agrada jugar a ser molt seductores, sempre donant-li la volta i rient-nos de nosaltres mateixes. Aquest nom de retroseducció genera una mica de rebuig, com ‘mira, ja s’ho diuen elles mateixes…!’, però trenquem l’elitisme i el glamour amb la part humana que hi ha al darrere de les façanes, per mostrar que, en el fons, tots som iguals”. I afegeix que “ens agrada poder ensenyar als homes que la dona pot ser seductora, i a les dones també! Volem ser còmplices dels dos”.

A Piano Tour!, Divinas s’acompanyen d’un pianista i un saxofonista que alhora és clarinetista. “Els músics són excel·lents, per nosaltres els millors que hi ha a dia d’avui en el panorama musical a nivell de la música swing i antiga. Són molt bons i això ens dóna un plus de qualitat”, observa Ruiz. Junts, interpreten versions dels clàssics més populars del swing tot retent un sentit homenatge als grans compositors de la primera meitat del segle XX. Així, es podran escoltar temes universalment coneguts com In the mood o Blues in the night i d’altres que, tot i que sonaven amb freqüència per la ràdio, la gent no coneix tant, però creuen que “està bé recuperar-los”. Divinas asseguren que el públic surt del teatre “encantat, amb un somriure que no se’l treuen durant una bona estona” i que, quan actuen en un espai petit, s’estableixen diàlegs espontanis entre el públic i elles.

Les representacions de Piano Tour! es faran dijous 18, divendres 19 i diumenge 21 d’agost a les 22h i dissabte 20 d’agost a les 21h. Les entrades (14 €; 10,50 € amb els descomptes habituals) es poden adquirir a la taquilla del Teatre de l’Aurora (a la plaça de Cal Font) des d’una hora abans de la funció. També es poden reservar prèviament trucant al 93 805 00 75 o bé a través del correu electrònic, escrivint a reserves@teatreaurora.cat.

Més informació a www.teatreaurora.cat

Otros artículos

Sé el primero en comentar

Dejar una contestacion

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*