Torna La Mostra d’Igualada, fira de teatre infantil i juvenil

Els companys de La Mostra d’Igualada ens han fet arribar un primer tast del que trobarem enguany en la que serà la 25a edició de la fira de teatre infantil i juvenil, que es celebrarà del 24 al 27 d’abril.
La Mostra comptarà amb 49 companyies a la programació oficial. D’aquestes, més d’una quarta part estrenaran el seu espectacle, prova de la importància que té la fira per al sector i com a aparador de les novetats de teatre per a tots els públics.La programació oficial de la 25a edició, confeccionada a partir de les 274 propostes rebudes, inclou tots els gèneres de les arts escèniques per a tots els públics i diversos formats, apostant pels treballs de més qualitat, més contemporanis i més nous, i al mateix temps per la descoberta de noves companyies i propostes artístiques.

Espectacles per a joves
Una de les novetats d’enguany és la programació d’espectacles pensats per a un públic jove. Per exemple, La gran ilusión, proposta del mag Antonio Díaz Cascajosa (premi del públic de La Mostra d’Igualada – Fundació Catalunya-La Pedrera 2012 i premi FETEN al millor espectacle de gran format 2014), la companyia de circ Cap i cua (Entredós) (premi del públic al millor espectacle de teatre de la fira internacional de teatre i dansa d’Osca), Roger Bernat / FFF (Domini Públic DIWO), una innovadora performance al carrer amb l’espectador com a protagonista (presentat al Mercat de projectes d’espectacles 2013); els enèrgics ballarins i músics de Trakatap (HOP!!!) i Punt Moc (GagsOntrix) que l’estiu passat van portar aquest espectacle a Corea del Sud.

Espectacles per als més menuts
Per als més menuts també hi ha diferents propostes com les de Ángeles de Trapo (Viajeros del Carrusel), Samfaina de Colors (Cabaret Patufet) o Mini mumusic (Petits Prínceps), entre d’altres. Una altra de les novetats de La Mostra serà un espai per a peces de petit format com les de Pinotxo en Bicicleta (Blau Marí), la Cia. d’Espectacles Pa Sucat (El vestit nou de la Caputxeta amb botes), La Manofactoria (Menut Cabaret) o Alma i la mar de contes (Contes empaperats i personatges esbojarrats). Finalment, aquesta 25a edició també compta amb espectacles de companyies reconegudes com Farrés brothers i cia. que presenten un nou espectacle (Tripula) dins d’un iglú de vent (construcció efímera feta amb tela de globus aerostàtic), els veterans Rah-mon Roma i Cia. (Ràdio Europa) que celebra 30 anys sobre l’escenari o la Cia. Titelles Sebastià Vergés (El fantàstic Màgic d’Oz) que celebra 50 anys de professió del seu director, a més dels valencians Maduixa Teatre (Dot) també guardonats a FETEN amb el premi al millor espectacle.

Estrenes
Pel que fa a les estrenes, tretze companyies han triat La Mostra d’Igualada per donar a conèixer les noves produccions. A més dels ja mencionats Mini Mumusic, Rah-mon Roma i Cia. i Pinotxo en Bicicleta, també estrenen  Pea Green Boat (L’Arbre de les sabates (nou format gran)), Companyia de circ Ambizurdos (Passing y vean!!), Emiliano Josafat (Tabernaculum), Zum-Zum Teatre (La nena que vivia en una capsa de sabates), Cia. Ciclicus (La Tartana), Tutatis (Óssos del Pirineu), El que ma queda de teatre i l’Avalot teatre (Els secrets de Mr. Stromboli) i Teatre al Detall (L’Endrapasomnis), i, per primera vegada, es posen en marxa nous Jocs ambulants i el Futbolxoc de La Residual a l’Espai Tallers, entre d’altres propostes.

25 edicions
Per a la celebració de la 25a edició, La Mostra està treballant per posar en marxa diferents accions. Per començar, s’ha llençat una campanya a xarxes socials demanant als joves que enguany també fan 25 anys (nascuts l’any 1989) i que tenen records de La Mostra quan eren nens, que es posin en contacte amb l’equip organitzador. L’objectiu d’aquesta crida és que comparteixin els seus records i anècdotes de quan eren menuts i anaven a La Mostra amb els pares.

Els nascuts l’any 1989 poden posar-se en contacte amb La Mostra d’Igualada a través de la pàgina de Facebook de la fira (www.facebook.com/lamostraigualada), del perfil de twitter (@mostraigualada) o del correu electrònic (premsa@lamostraigualada.cat).

Amb les millors anècdotes i records es farà una acció protagonitzada pels mateixos joves que servirà de celebració de les 25 edicions.

D’altra banda, La Mostra d’Igualada també cerca fotos històriques de la fira de teatre infantil per tal de fer-ne una exposició virtual i de complementar, l’exposició de cartells que s’està preparant amb motiu de l’efemèride.

La Mostra d’Igualada – Fira de teatre infantil i juvenil
La Mostra d’Igualada és el mercat de referència de les arts escèniques per a tots els públics de Catalunya. Un gran aparador dels millors espectacles catalans per a públic familiar, al servei de companyies i programadors, que aplega any rere any a milers d’espectadors, convertint Igualada en la capital catalana de les arts escèniques per a tots els públics. La Mostra ofereix una programació d’espectacles de qualitat, contemporaneïtat, novetat, modernitat i risc, que influeix posteriorment en les programacions familiars d’arreu del país. Enguany, La Mostra d’Igualada es celebra del 24 al 27 d’abril i arriba a la 25a edició com a esdeveniment plenament consolidat que mira endavant i s’adapta contínuament a la realitat d’aquest sector. Està organitzada pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament d’Igualada, i compta amb la col·laboració de la Fundació Catalunya – La Pedrera.

Otros artículos

Sé el primero en comentar

Dejar una contestacion

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*