Modernització i nous serveis a les Biblioteques de Barcelona

Les 192 biblioteques i els 9 bibliobusos de la Xarxa deBiblioteques Municipals de la Diputació disposaran a partir del 18 de novembre d’un nou sistema informàtic de gestió bibliotecària. El nou programa, anomenat Millennium substitueix l’actual sistema VTLS, present a les biblioteques des de 1990.

Aquest nou sistema, permetrà que els usuaris que es registrin al web de la Xarxa disposaran d’un espai personal on consultar les llistes de títols que alguna vegada s’han endut en préstec, guardar les seves cerques preferides al catàleg o valorar els llibres que han llegit.

També es millora el servei de préstec de documents de cara als usuaris. Així, a partir del 18 de novembre, les biblioteques de la Xarxa podran prestar fins a 30 documents, dels quals 15 seran llibres i 15 audiovisuals, durant 30 dies (fins ara el termini de préstec era de 21 dies per als llibres i 7 per als audiovisuals).

Per altra banda, el sistema Millennium permetrà mantenir les tasques i serveis habituals de les biblioteques i a més oferirà avantatges als seus usuaris. Facilitarà la gestió dels tràmits bibliotecaris, alguns dels quals es realitzaran de forma automàtica, com ara els avisos recordatoris per correu electrònic de devolucions de documents, reserves disponibles o cancel·lades i reclamació de documents.

La transició del sistema VTLS al Millennium comporta, però, aturades temporals d’alguns serveis que afecten les biblioteques i, en alguns casos, també els seus usuaris. Pel que fa a les afectacions als usuaris de les biblioteques. Per exemple, des del 12 d’octubre i fins al 18 de novembre, resta aturat el servei de préstec interbibliotecari.

Així mateix, els dies 16 i 17 de novembre hi haurà una aturada del servei de préstec de qualsevol tipus de document, fet que suposa que durant aquests dos dies les biblioteques de la Xarxa no podran realitzar préstecs, retorns, ni renovacions de documents ni sol·licitar el carnet de biblioteca.

Otros artículos

Sé el primero en comentar

Dejar una contestacion

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*