El pont flotant presenta Exercicis d’amor al Teatre de l’Aurora

Una setmana després d’haver participat a FiraTàrrega i abans d’establir-se a la Sala Beckett de Barcelona, la companyia valenciana El pont flotant porta al Teatre de l’Aurora un dels espectacles més inusuals i sorprenents del moment: Exercicis d’amor.

A mig camí entre el teatre i la realitat, desplega tot el què és important per ser feliç en aquesta vida, contagia il·lusió i, a més, inclou el sopar.

Les representacions d’Exercicis d’amor es faran el divendres 17 i dissabte 18 de setembre a les 22h i el diumenge 19 de setembre a les 19h. Les entrades (14 €; 10,50 € amb els descomptes habituals) es poden adquirir a la taquilla del Teatre de l’Aurora (a la plaça de Cal Font) una hora abans de cada funció. També es poden reservar prèviament trucant al 93 805 00 75 o bé a través del correu electrònic, escrivint a reserves@teatreaurora.cat. Més informació i descomptes a www.teatreaurora.cat. És un dels espectacles que l’Institut Municipal de Cultura (IMC) d’Igualada ofereix en abonament.

Es tracta d’un muntatge original que a través del joc, la ironia i la paròdia convida el públic a ser testimoni de les diferents parts d’una celebració. Recorrent diversos espais de les instal•lacions del teatre provoca situacions per expressar i experimentar l’amor amb la parella, amics i desconeguts.

Una de les actrius d’Exercicis d’amor, Pau Pons, explica que el muntatge va néixer a partir del moment en què, en superar la trentena d’anys, els membres de la companyia van començar a donar importància a les “coses menudes”. “Fer una canya i unes olives amb els amics, passejar, compartir coses que no estiguessin relacionades amb la feina… allò era el que donava sentit a les nostres vides. A vegades teníem la sensació que només treballàvem i, abans de ser companyia, érem amics”, reflexiona. “Els nostres valors han canviat. Tenim la necessitat d’estimar-nos i, sobretot, de sentir-nos estimats. Vam veure que, després de 7 o 8 anys junts, amics nostres se separaven o bé, l’altre extrem, tenien fills. Més tard o més d’hora tots ens hem de plantejar si cal que agafem compromisos”, explica, incidint en què tothom se sentirà identificat perquè es plantegen vivències comunes.

Gràcies a la proximitat dels actors, el públic passa a convertir-se d’espectador a convidat. S’integra a l’escena i esdevé còmplice del què va passant: “Trenquem la barrera amb l’espectador i aconseguim que es relaxi i es deixi il·lusionar, amb la il•lusió com a desig i com a engany. No desvelem la veritat de l’univers, el desconcertem perquè no sàpiga què ve després del que veu i s’ho passi bé amb les sorpreses. Les escenes van lligades amb un mateix eix temàtic, però no és previsible com salten d’una a l’altra. La gent connecta molt, s’emociona”, comenta l’actriu.

Les obres de la companyia valenciana El pont flotant són el resultat d’un treball de creació col•lectiva que busca noves formes de comunicació expressions teatrals contemporànies. El seu anterior muntatge (Com a pedres) va obtenir un gran èxit.

Festa d’inici de temporada
Per celebrar la pujada del teló, el Teatre de l’Aurora ha organitzat per segon any consecutiu, conjuntament amb la seva Associació d’Espectadors, una festa en què es brindarà per gaudir d’una excel•lent temporada, entre d’altres sorpreses. És oberta a tothom i tindrà lloc aquest divendres 17 de setembre, a les 20:30h, una hora i mitja abans de la funció d’El pont flotant que donarà el tret de sortida de la programació.

Otros artículos

Sé el primero en comentar

Dejar una contestacion

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*